Strandolás

2018. december 14.
A Tisza-tó lassan mélyülő, gyorsan melegedő partszakaszai kellemes pihenést és biztonságos strandolási lehetőséget nyújtanak, a Tisza-tavi strandok kisgyermekes családok részére különösen ideálisak. Számos jól kialakított szabadtéri strand várja a látogatókat, melyek különféle üdülési lehetőségeket kínálnak.

 

 

A Tisza-tavi szabadstrand Poroszlón

A csendes, sekélyvízű partszakaszt különösen a nyugodt pihenésre vágyók és a gyermekes családok számára ajánljuk. Az árnyékos, ligetes jellegű strand a település központi részén, a Tisza-tavi Ökocentrum 2.sz., rendezvénytér felőli bejáratánál helyezkedik el.

A strandra a belépés ingyenes. Pár lépésnyire akár többszáz gépkocsi és autóbuszok befogadására alkalmas parkoló található, ahol a járművekkel jelképesnek mondható díj ellenében lehet parkolni. A strandon kajak, kenu és vízibicikli bérlésére van lehetőség. Közvetlenül a parton büfé működik, pár lépésre pedig a fedett teraszos Tavirózsa Étterem található, mely kiváló konyhájával, halászlével és halételeivel igen népszerű a strandoló vendégek körében.

Ez a strandhoz közeli terület ad otthont minden évben a Csöröge Fesztivál eseményeinek is, melynek programját szórakoztató műsorok, popzenei koncertek, szabadtéri disco gazdagítják.

Abádszalók a mozgalmas vízparti üdülés központja.

Szórakozóhelyei és pezsgő éjszakai élete a 18-30 év közötti korosztály számára ideális választás. Az Abádszalóki-öbölben különböző vízisportok kipróbálására van lehetőség. Európában egyedülálló módon 14 km2-es, természetes tófelületen próbálhatják ki tudásukat a vízisportok szerelmesei: jet-ski és vízisípályák várják a látogatókat. A helyszínen lehetőség van sportszerek kölcsönzésére, és szervezett oktatáson való részvételre is. Kiskörén a kemping területéhez tartozó csúszdás strandot a nagyobb gyermekkel utazó családok számára ajánljuk. Tiszanána és Tiszafüred strandjai ingyenesen látogatható, árnyas-romantikus „álompartok". Sarud igazi ifjúsági paradicsommá vált, ahol nyaranta ifjúságitábor üzemel.

A tavat emellett termál- és gyógyfürdők veszik körül, amelyek barátságos és kulturált környezetben teszik teljessé az ide látogató családok kikapcsolódását. Tiszafüreden, Karcagon, Berekfürdőn, Tiszaújvárosban és Tiszacsegén termálvizeikről híres fürdőkben van lehetőség a pihenésre és a gyógyulásra.

Földrajzilag már az Észak-magyarországi régióhoz tartozik, de csak 15 perc autóútra található Poroszlótól Mezőkövesd és annak híres fürdője, a Zsóry.