Szabadidőpark

2019. április 23.
A Tisza-tavi Ökocentrum főépületét egy több mint 7 hektár területű szabadidőpark öleli körül. A park látnivalói, bemutatói az „éld át a természetet" mottó jegyében születtek.

 

Látogatóink egy kellemes séta során közvetlen közelről figyelhetik meg az itt lakó állatok életét, kapcsolatba kerülhetnek az állatokkal. A gyermekes családokat szárazföldi játszóterek és vízi játszótér várják, de a szabadidőparkban tekinthető meg az 1884-ben épült poroszlói Tájház is.

Kérjük vegye figyelembe, hogy a szabadidőpark a természet rendjéhez igazodóan működik így a téli üzem időszakában - novembertől április közepéig - ennek megfelelően egyes látnivalók és állatbemutatók nem üzemelnek!

 

 

Szabadidőpark keleti része:

mocsári és ékszerteknősök - afrikai vendégünk, a sarkantyús óriásteknős (szezonális) - ragadozó madár röpde egerészölyvekkel - Szitakötő Ház (kismadár röpdévé történő átalakítása folyamatban) - vörösróka kifutó - aranysakálok - európai borz - kisállat-simogató kiskecskékkel és bárányokkal - madárpark gólyákkal és más madárfélékkel - juhfélék (cikta, cigája és racka) bemutatói.

 

 

 

 

 

 

 

Szabadidőpark nyugati része:

Kalandjátszótér, akadálypálya - Dísz tó kormoránokkal, tőkés récékkel és más vízi szárnyasokkal - rönkjátszótér - Pelikános tó - dámszarvasok - európai őz - fácánok - halászskanzen: régi halászati eszközök bemutatója - nyusziudvar - hagyományőrző baromfiudvar - 1884-ben épült poroszlói Tájház, benne helytörténeti gyűjtemény - sportpálya - Tutajos tó, vízi játszótér - bála figurák - sövénylabirintus

Az Ökocentrum szabadidőparkja területén (rossz időben a főépület földszinti kiállítóterében) naponta 12.30-kor kormorán bemutatót, 14.15 órakor pedig a kormoránok és pelikánok etetését figyelhetik meg látogatóink.

 

 

 

 

A Tutajos tó vizes játszótérről készült timelapse video megtekintéséhez kattintson az alábbi képre!