Hol parkolhatsz az Ökocentrum környékén?

2019. november 19.
Hasznos információk, tanácsok

Az Ökocentrum 7 éves fennállása során eddig összesen közel 1,5 millió vendéget fogadtunk, akik döntő többsége személygépkocsival érkezett hozzánk. Mint minden más népszerű turisztikai központban, a parkolóhelyek száma a főszezonban, hétvégéken vagy kiemelt ünnepek időszakában korlátozottnak tűnhet. 

Az Ökocentrum főépületénél 65 személygépkocsi számára áll rendelkezésre (ingyenes) parkolóhely, csúcsidőszakokban ez a parkoló jellemzően 10 óra magasságában már megtelik, így ez után történő érkezés esetén érdemes rögtön máshol parkolási lehetőséget keresni, találni. 

A főépület/főbejárat közelségében - a 33-as út túloldalán - további 36 (szezonban fizető) parkolóhely áll rendelkezésre, innen a főbejárat mindössze 2-3 perces sétával elérhető.

Amennyiben e két parkoló már megtelt, a poroszlói szabadstrandnál fekvő (fizető) parkolóban szinte biztosan lehet szabad parkolási lehetőséget találni. Ez a parkoló valójában az Ökocentrum 2.sz. Rendezvénytéri bejáratánál van, ahol szintén pénztár és beléptető kapu található, csakúgy, mint a főbejáratnál. Az innen történő belépés esetében mindössze annyi a különbség, hogy a látnivalók más sorrendben következnek: először a szabadidőpark nyugati részén halad keresztül a látogató, s mintegy 400 m séta után érkezik a főépülethez. 

A kiemelt ünnepek és csúcsnapok alkalmával e bejáratnál a parkolási lehetőséget szükség esetén tovább bővítjük a "Rendezvénytér" füves területén történő parkolással is.     

Tapasztalataink szerint Húsvét, a Gyermeknap, Pünkösd, augusztus 20. és október 23. azok a napok, időszakok, amikor esetleg minden, eddig felsorolt parkolási lehetőség megtelik - ezesetben Poroszló település közel eső, kijelölt nyilvános parkolóhelyein lehetséges szabályosan parkolni. Mivel kistelepülésről van szó, az Ökocentrum főbejáratának megközelítése gyalogosan, még a település központjában történő parkolás esetén sem igényel 10-12 perces könnyű sétánál többet. 

Kérjük vegyék figyelembe, hogy létesítményünkbe évente 200-230 ezer látogató érkezik, 90 %-ban személygépkocsival. Ennyi autó parkolására összességében a településen elegendő lehetőség van, azonban a főbejáratnál lévő parkoló befogadóképessége véges.

További információk a parkolási lehetőségekről honlapunk "Megközelítés" menüpontjában