Megközelítés

2019. október 23.
A Tisza-tavi Ökocentrum "nyári üzemben" - április közepétől október végéig - három bejáraton és pénztáron keresztül közelíthető meg, a "téli üzem" időszakában novembertől március végéig csak a főépületnél található 1.sz. bejárat és pénztár működik!

Érkezés közúton

Budapest felől az M3-as autópályáról Füzesabonynál kell lehajtani a 33-as főközlekedési útra a Tisza-tó (Tiszafüred, Debrecen) irányába.
Szolnok felől a 4-es főútvonalról Kunhegyesnél le kell térni a 34-es útra, majd Tiszafüreden a 33-as útra csatlakozva a Tisza-tavon át lehet Poroszlóra jutni.
Debrecen felől a 33-as úton (Hortobágy, Tiszafüred) lehet Poroszlót megközelíteni.
Miskolc felől az M30-as, majd az M3-as autópályán Budapest felé haladva a 128-as kijáratnál Borsodivánka felé hajtva érjük el Poroszlót.
Eger felől Andornaktálya, Maklár, Füzesabony után a 33-as úton közelíthető meg.

A nemrégiben elvégzett felújításnak köszönhetően a 33-as főközlekedési út a képen látható, kiváló minőségben köti össze az M3 autópályát Poroszló településsel, kényelmes és biztonságos módon teszi lehetővé a Tisza-tavi Ökocentrum felkeresését Vendégeink részére

 

GPS koordináták a Tisza-tavi Ökocentrum főbejáratához:

N 47° 38' 46.5"

E 20° 39' 40.5"

 

Autóbusszal, vonattal

http://www.menetrendek.hu

 

 

Kerékpárral

Érdemes kerékpárral érkezni Poroszlóra! Ugyanis a Tisza-tavat körülvevő 2-3 méter magas gáton aszfaltburkolatú, hosszabb és rövidebb körökből álló (70 és 120 km-es), kiváló minőségű pálya fut végig, amelyen körbekerékpározható a tó teljes területe. A pályáról nagyszerű kilátás nyílik a tájra, így biciklizés közben rálátni a szigetekre, ártéri erdőkre és a gyönyörű vízfelületre. És itt vezet végig az Eurovelo 11 nemzetközi kerékpárút, amely Norvégiától Görögországig szeli át Európát.

 

Hajóval

Az Ökocentrum saját kikötővel rendelkezik, mely elsősorban a GPS-es csónaktúrák bázisául szolgál. Azonban a ki- és beszállás idejére vendégeink is kiköthetnek itt.

 

GPS koordináták a Tisza-tavi Ökocentrum kikötőjéhez:

N 47°38'40.4"

E 20°39'47.2"

 

 

1. sz. kapu (be-,  kijárat és pénztár): elsősorban egyéni és családos vendégek beléptetésére szolgál, a Poroszló, Kossuth u. 41. szám alatt található főbejáratnál, ahol mintegy 70 parkolóhely áll rendelkezésre személygépkocsik számára. A parkolás itt ingyenes. Ebbe a parkolóba autóbusszal vagy más nehézgépjárművel behajtani tilos! A parkolóban motorok és mozgássérültek számára fenntartott parkolóhelyek is vannak.

FIGYELEM! A turisztikai főszezonban ez a parkoló a nagy látogatottságnak köszönhetően hamar megtelik, ezesetben javasoljuk a közelben (kb 100 m távolságra) található másik - fizetős - parkoló használatát, ahol további gépjárművek számára van hely, itt a parkolás díja 800 Ft/nap

 

2. sz. kapu (be-, kijárat és pénztár): elsősorban előre bejelentkezett, csoportosan érkező vendégeink fogadására és beléptetésére szolgál, Poroszló Rendezvénytér (szabadstrand) felőli megközelítést tesz lehetővé. E bejárat közelségében külső vállalkozó által üzemeltetett, többszáz személygépkocsi és autóbuszok várakozására alkalmas parkoló áll rendelkezésre, mely jó megoldást jelent arra az esetre is, ha az 1.sz. kapunál lévő mindkét parkoló már megtelt. Parkolási díj 800 Ft/nap/szgk, illetve 2000 Ft/nap/autóbusz. Ez a parkoló szezonálisan működik, szezonon kívül zárva tart.
Kérjük Kedves Látogatóinkat vegyék figyelembe, hogy ezen a kapun keresztül a kilépés babakocsival és kerekesszékkel 18:00 óráig lehetséges, 18 óra után - a forgókapu miatt - csak gyalogosan tudnak kilépni 

 

3. sz. kapu (be-, kijárat és pénztár): Tisza-tó gát felőli megközelítést tesz lehetővé elsősorban kerékpáros vagy gyalogosan érkező Vendégeink részére. Ez a bejárat/kijárat közvetlen összeköttetést teremt az Ökocentrum kikötőjével, a kishajós kirándulásokon és a GPS-es csónaktúrákon való részvétel érdekében

A három bejárat elhelyezkedése a fenti térképen látható.